Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
baton biszkoptowy z czekoladą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton biszkoptowy z czekoladą dostarcza 519 kcal lub 2170 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton biszkoptowy z czekoladą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.14 g |
Węglowodany | 59.7 g |
- w tym cukry sucres | 46.9 g |
- w tym skrobia | 7.3 g |
- w tym błonnik | 1.93 g |
Lipidy | 28.1 g |
- w tym cholesterol | 8.75 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 16 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.53 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
Woda | 2.86 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 188 μg | 23.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.62 mg | 0.78% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.058 μg | 1.16% |
Witamina E lub tokoferol | 3.74 mg | 31.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.089 mg | 8.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.97 mg | 6.06% |
Witamina B5 | 0.46 mg | 7.67% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 2.31 μg | 1.16% |
Witamina B12 | 0.32 μg | 12.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 263 mg | 32.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.18 | 18% |
Żelazo | 1.76 mg | 12.57% |
Jod | 6.42 μg | 4.28% |
Magnez | 45 mg | 12% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 234 mg | 33.43% |
Potas | 356 mg | 17.8% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 155 mg | - |
Cynk | 0.63 mg | 6.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.39 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 16 g |
- w tym kwas masłowy | 0.14 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.072 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.048 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.024 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.19 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.58 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.84 g |
- w tym kwas stearynowy | 4.6 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.53 g |
- w tym kwas oleinowy | 7.05 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
- w tym kwas linolowy | 0.96 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.093 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0014 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.026 g |
Popioły | 1.25 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |