Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
batat, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt batat dostarcza 86.3 kcal lub 365 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
batat: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.51 g |
Węglowodany | 18.3 g |
- w tym cukry sucres | 5.64 g |
- w tym skrobia | 12.7 g |
- w tym błonnik | 2.87 g |
Lipidy | 0.15 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.064 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0035 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.048 g |
Woda | 78.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 8510 μg | - |
Witamina C | 2.4 mg | 3% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.26 mg | 2.17% |
Witamina K1 | 1.8 μg | 2.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.072 mg | 6.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.061 mg | 4.36% |
Witamina B3 lub PP | 0.56 mg | 3.5% |
Witamina B5 | 0.8 mg | 13.33% |
Witamina B6 | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B9 | 11 μg | 5.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 37.5 mg | 4.69% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.15 | 15% |
Żelazo | 0.76 mg | 5.43% |
Jod | 0.2 μg | 0.13% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.26 mg | 13% |
Fosfor | 47 mg | 6.71% |
Potas | 373 mg | 18.65% |
Selen | 0.6 μg | 1.09% |
Sód | 39.3 mg | - |
Cynk | 0.25 mg | 2.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.098 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.064 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.061 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0034 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0035 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.0035 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.048 g |
- w tym kwas linolowy | 0.044 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0035 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.05 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |