Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
barwena, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt barwena dostarcza 158 kcal lub 660 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
barwena: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.4 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 9.37 g |
- w tym cholesterol | 56.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.72 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.54 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.52 g |
Woda | 70.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 8.4 μg | 1.05% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.12 μg | 22.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.51 mg | 4.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.065 mg | 4.64% |
Witamina B3 lub PP | 4.46 mg | 27.88% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | 0.37 mg | 26.43% |
Witamina B9 | 11 μg | 5.5% |
Witamina B12 | 4.52 μg | 180.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22.8 mg | 2.85% |
Chlorki | 140 mg | 17.5% |
Miedź | 0.08 | 8% |
Żelazo | 0.49 mg | 3.5% |
Jod | 11.5 μg | 7.67% |
Magnez | 30.7 mg | 8.19% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 218 mg | 31.14% |
Potas | 343 mg | 17.15% |
Selen | 36.2 μg | 65.82% |
Sód | 66.3 mg | - |
Cynk | 0.37 mg | 3.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.72 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.02 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.27 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.75 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.43 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.54 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.76 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.52 g |
- w tym kwas linolowy | 0.044 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.024 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.99 g |
- w tym kwas DHA | 0.63 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.18 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |