Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Baklawa lub Bakława kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone

baklawa lub bakława  

baklawa lub bakława, wartość odżywcza:

baklawa lub bakława : 463 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt baklawa lub bakława dostarcza 463 kcal lub 1940 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

baklawa lub bakława : białka, węglowodany i lipidy

baklawa lub bakława: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

baklawa lub bakława : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka10.4 g
Węglowodany50 g
- w tym cukry sucres39.6 g
- w tym skrobia9.6 g
- w tym błonnik< 1 g
Lipidy24.5 g
- w tym cholesterol37 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe4.6 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe13.6 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe5.22 g
Woda13.5 g
Alkohol0 g

baklawa lub bakława : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

baklawa lub bakława : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol92 μg11.5%
Beta-karoten lub prowitamina A26 μg-
Witamina C0.4 mg0.5%
Witamina D lub cholekalcyferol0.18 μg3.6%
Witamina E lub tokoferol6.55 mg54.58%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.062 mg5.64%
Witamina B2 lub ryboflawina0.3 mg21.43%
Witamina B3 lub PP1.2 mg7.5%
Witamina B50.16 mg2.67%
Witamina B60.18 mg12.86%
Witamina B924 μg12%
Witamina B120.02 μg0.8%

baklawa lub bakława : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

baklawa lub bakława : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 98.3 mg12.29%
Chlorki46 mg5.75%
Miedź0.440%
Żelazo1.5 mg10.71%
Jod20 μg13.33%
Magnez95 mg25.33%
Mangan0.9 mg45%
Fosfor125 mg17.86%
Potas255 mg12.75%
Selen< 5 μg9.09%
Sód29.8 mg-
Cynk1.12 mg11.2%
Sól lub chlorek sodu0.075 mg0.01%

baklawa lub bakława : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe4.6 g
- w tym kwas masłowy0.056 g
- w tym kwas kaprynowy0.063 g
- w tym kwas kapronowy0.04 g
- w tym kwas kaprylowy0.023 g
- w tym kwas laurynowy0.091 g
- w tym kwas mirystynowy0.22 g
- w tym kwas palmitynowy3.15 g
- w tym kwas stearynowy0.77 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe13.6 g
- w tym kwas oleinowy13.5 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe5.22 g
- w tym kwas linolowy5.14 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.075 g
- w tym kwas arachidonowy< 0.023 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

baklawa lub bakława : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.04 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense