Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pieczywo
bagietka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bagietka dostarcza 288 kcal lub 1220 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bagietka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.55 g |
Węglowodany | 56.6 g |
- w tym cukry sucres | 2.6 g |
- w tym skrobia | 50.9 g |
- w tym błonnik | 2.69 g |
Lipidy | 1.94 g |
- w tym cholesterol | 0.075 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
Woda | 28.1 g |
Alkohol | 0.17 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | traces μg | - |
Witamina C | < 5 mg | 6.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
Witamina K1 | 1.1 μg | 1.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.084 mg | 7.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.86 mg | 5.38% |
Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 10 μg | 5% |
Witamina B12 | 0.095 μg | 3.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20 mg | 2.5% |
Chlorki | 959 mg | 119.88% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 1.06 mg | 7.57% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 27.9 mg | 7.44% |
Mangan | 0.5 mg | 25% |
Fosfor | 113 mg | 16.14% |
Potas | 164 mg | 8.2% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 730 mg | - |
Cynk | 0.5 mg | 5% |
Sól lub chlorek sodu | 1.59 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.26 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.02 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.078 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym kwas linolowy | 0.29 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.032 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.91 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |