Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pieczywo specjalne
bagietka lub chleb z ziarnami i nasionami oleistymi, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bagietka lub chleb z ziarnami i nasionami oleistymi dostarcza 286 kcal lub 1210 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bagietka lub chleb z ziarnami i nasionami oleistymi: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.95 g |
Węglowodany | 49.1 g |
- w tym cukry sucres | 4.5 g |
- w tym skrobia | 39.6 g |
- w tym błonnik | 7.7 g |
Lipidy | 3.9 g |
- w tym cholesterol | < 0.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.36 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.47 g |
Woda | 28.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 28 μg | 14% |
Witamina B12 | 0.78 μg | 31.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 39.9 mg | 4.99% |
Chlorki | 984 mg | 123% |
Miedź | 0.21 | 21% |
Żelazo | 1.64 mg | 11.71% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 58.4 mg | 15.57% |
Mangan | 0.82 mg | 41% |
Fosfor | 148 mg | 21.14% |
Potas | 249 mg | 12.45% |
Selen | < 8.33 μg | 15.15% |
Sód | 610 mg | - |
Cynk | 1.04 mg | 10.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.53 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.36 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0026 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.22 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.12 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.76 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.47 g |
- w tym kwas linolowy | 1.17 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.3 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |