Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pieczywo
bagietka lub chleb z mąki 800 lub 1100, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bagietka lub chleb z mąki 800 lub 1100 dostarcza 265 kcal lub 1120 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bagietka lub chleb z mąki 800 lub 1100: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.6 g |
Węglowodany | 54 g |
- w tym cukry sucres | 2.39 g |
- w tym skrobia | 49.5 g |
- w tym błonnik | 4.2 g |
Lipidy | 0.33 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.039 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
Woda | 30.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.23 mg | 1.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.66 mg | 10.38% |
Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
Witamina B6 | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B9 | 22.4 μg | 11.2% |
Witamina B12 | 0.1 μg | 4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.5 mg | 3.44% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.98 | 98% |
Żelazo | 1.31 mg | 9.36% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 33 mg | 8.8% |
Mangan | 1 mg | 50% |
Fosfor | 140 mg | 20% |
Potas | 178 mg | 8.9% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 0 mg | - |
Cynk | 1.2 mg | 12% |
Sól lub chlorek sodu | 0 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.000066 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.00055 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.00038 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0006 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.039 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.004 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.039 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.033 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas linolowy | 0.13 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.009 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.38 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |