Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pieczywo
bagietka bio lub chleb z mąki 550 do 1100, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bagietka bio lub chleb z mąki 550 do 1100 dostarcza 257 kcal lub 1090 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bagietka bio lub chleb z mąki 550 do 1100: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.68 g |
Węglowodany | 49.9 g |
- w tym cukry sucres | 1.37 g |
- w tym skrobia | 44.3 g |
- w tym błonnik | 4.33 g |
Lipidy | 1.19 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
Woda | 34.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.27 mg | 2.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B3 lub PP | 2.09 mg | 13.06% |
Witamina B5 | 0.51 mg | 8.5% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 19.3 μg | 9.65% |
Witamina B12 | 0.11 μg | 4.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 24.2 mg | 3.03% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.19 | 19% |
Żelazo | 1.8 mg | 12.86% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 36.6 mg | 9.76% |
Mangan | 1.27 mg | 63.5% |
Fosfor | 145 mg | 20.71% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 538 mg | - |
Cynk | 1.1 mg | 11% |
Sól lub chlorek sodu | 1.37 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0074 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.14 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.025 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.11 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
- w tym kwas linolowy | 0.41 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.033 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.62 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |