Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
arbuz, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt arbuz dostarcza 34.7 kcal lub 147 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
arbuz: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.62 g |
Węglowodany | 7.33 g |
- w tym cukry sucres | 6.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.43 g |
Lipidy | 0.13 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
Woda | 90.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 303 μg | - |
Witamina C | 9.7 mg | 12.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.05 mg | 0.42% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.027 mg | 2.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.021 mg | 1.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.18 mg | 1.13% |
Witamina B5 | 0.26 mg | 4.33% |
Witamina B6 | 0.045 mg | 3.21% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | < 1.28 mg | 0.16% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.028 | 2.8% |
Żelazo | 0.27 mg | 1.93% |
Jod | 0.13 μg | 0.09% |
Magnez | 12.6 mg | 3.36% |
Mangan | 0.031 mg | 1.55% |
Fosfor | 15.4 mg | 2.2% |
Potas | 129 mg | 6.45% |
Selen | < 2.97 μg | 5.4% |
Sód | < 0.29 mg | - |
Cynk | < 0.016 mg | 0.16% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0073 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.014 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.005 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.011 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
- w tym kwas linolowy | 0.013 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.019 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.3 g |
Popioły | 0.28 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |